Oxana Greceanîi, fiica Zinaidei Greceanîi, rechemată din funcția de ministru-consilier din Ambasada Moldovei în Rusia

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, 13 octombrie, rechemarea Oxanei Greceanîi, fiica Zinaida Greceanîi, din funcția de ministru-consilier pentru problemele economice din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Rusia și reprezentant plenipotețiar al Guvernului de la Chișinău în comisia economică euroasiatică.

Prin martie 2020, Nicu Popescu, a criticat, într-o postare pe Facebook, decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică.

„Acest abuz nu se înscrie în prioritățile politicii externe, nici măcar ale Guvernului Chicu, și contravine clar însuși numelui de Minister de Externe și Integrare Europeană, pentru că integrarea euroasiatică este în totală contradicție cu misiunea Ministerului de Externe. Literele IE din abrevierea MAEIE înseamnă Integrare Europeană, nu Integrare Euroasiatică” nota atunci Popescu. El a mai atras atenția că ”acest gest euroasiatic” ar putea costa bugetul de stat aproximativ 10 000 de euro pe lună și a opinat că postul ar trebui desființat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata