Pagina oficială a Curții de Conturi a Republicii Moldova a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice

După ce toate vămile au fost blocate în această dimineață timp de o oră și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice a serverelor, Curtea de Conturi anunță că este, la fel, ținta unui atac cibernetic, scrie jurnal.md.

Curtea de Conturi informează că, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară”, se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al instituției.

Reprezentanții Curții de Conturi anunță că lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale.

Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, conturile publice de pe facebook, iar live-urile ședințelor de examinarea a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi .

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata