Până astăzi, în Moldova au fost înregistrate peste 11180 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul copiilor

Tot mai îngrijorător. Numărul de infectări cu virusul COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților continuă să crească, acesta fiind și unul din motivele principale pentru care toate instituțiile de învățământ din țară activează după un regim special, elaborat în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte.

Astfel, potrivit TV8, care face referire la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, până astăzi în Moldova au fost înregistrate peste 11180 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul copiilor. Cea mai mică vârstă afectată de virus este cea de un an și reprezintă 6% din îmbolnăvirile totale în rândul micuților.

Totodată, se înregistrează 17% de îmbolnăviri pentru vârstele 1-5 ani și 20% pentru intervalul de 6 – 10 ani. Categoria de vârstă cea mai frecvent afectată rămâne însă a fi cea cuprinsă între 11 și 17 ani, reprezentând 57% din numărul total de îmbolnăviri.

Amintim că potrivit datelor actualizate privind infecția de COVID-19 în sistemul educațional din țară, prezentate de Ministerul Educației marți, 137 de școli, dintre care 131 sunt din municipiul Chișinău, și 29 de grădinițe activează exclusiv online.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata