Parlamentul se convoacă în ședință plenară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se va convoca în ședință plenară astăzi, 17 noiembrie. Membrii Biroului permanent au completat ordinea de zi a ședinței cu propunerile comisiilor permanente.

Deputații vor examina, în a doua lectură, Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. De asemenea, va fi propus spre adoptare proiectul de lege care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

Urmează a fi examinată inițiativa legislativă care vizează activitatea statisticii oficiale, în vederea consolidării accesului la sursele de date administrative și private relevante pentru elaborarea statisticilor oficiale, precum și a alinierii în continuare a statisticii naționale la standardele și bunele practici ale UE. Deputații vor mai dezbate modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, Legea privind piața de capital, Legea cu privire la activitatea farmaceutică, Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura etc.

Pe agenda ședinței figurează și proiectul de hotărâre a Parlamentului privind încetarea mandatului de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor în urma demisiei.

Ședința plenară va începe la ora 10:00.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata