Partidul Democrat condamnă presiunea la adresa vicepreședintelui său de partid, Alexandru Pânzari

Partidul Democrat condamnă presiunea la adresa vicepreședintelui său de partid, Alexandru Pânzari, dar și atacul „trollilor criminali și persoanelor cu trecut criminal”. Într-un comunicat de presă, PDM susține că în cazul acestui dosar penal „există un interes politic din partea unor conducători ale structurilor de forță de a mima în fața noii conduceri politice a țării „rezultate imediate”.

„De asemenea, se dorește demonstrarea unei loialități false, pe baza unui dosar inventat, cât și sustragerea atenției societății de la multe întrebări referitor la lipsa unor rezultate reale”, se mai spune în comunicat.

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, ex-ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut de procurori și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate. Reținerea ar fi avut loc în același dosar în care sunt arestați șeful inspectoratului de poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și președintele FEA, Dorin Damir.

Potrivit procuraturii, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut, iar procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Pînzari a primit 30 de zile arest preventiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata