Partidul Șor solicită Curții Constituționale se examineze legea cu privire la vârsta de pensionare

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” le solicită magistraților Curții Constituționale să examineze, în regim de urgență, sesizarea depusă recent de aleșii formațiunii lui Ilan Șor, prin care a fost contestată legea votată de PAS, privind majorarea vârstei de pensionare. Un demers în acest sens a fost depus în adresa judecătorilor Curții Constituționale, de către deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit deputaților Partidului „ȘOR”, sesizarea privind majorarea vârstei de pensionare trebuie examinată în regim de urgență, dat fiind sensibilitatea și importanța acestei probleme pentru miile de cetățeni, potențiali beneficiari ai pensiei pentru limită de vârstă.

Deputații Partidului „ȘOR” au contestat în data de 13 ianuarie noua lege a pensiilor, adoptată la finalul anului 2021, de către majoritatea PAS. Sesizarea a fost depusă de deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Potrivit autorilor sesizării, legea care stabilește, inclusiv, majorarea vârstei de pensionare, este scandaloasă și antipopulară, iar guvernarea vrea să-i lipsească pe oameni de dreptul de a beneficia de pensie la bătrânețe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata