PAS a îndemnat preoții din Eparhia de Bălți și Fălești „să se roage pentru sufletele victimelor violenței domestice”

PAS a îndeamnat preoții din Eparhia de Bălți și Fălești „să se roage pentru sufletele victimelor violenței domestice”. Aceasta a fost reacția PAS la apelul preoților de a nu se mai ruga pentru conducerea țării în timpul Liturghiilor, din cauza ratificării Convenției de la Istanbul.

Unii preoți și enoriași ai Eparhiei de Bălți și Fălești, „profund indignați de promulgarea Convenției de la Istanbul”, solicită arhiepiscopului Marchel să fie „eliberați de obligațiunea de a se ruga lui Dumnezeu pentru conducerea țării”.

Toți deputații PAS, care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul, au acces interzis la mărturisire și împărtășanie în bisericile din Eparhia de Bălți și Fălești până la Duminica Mare, în anul 2022. O dispoziție în acest sens a semnat recent Episcopul de Bălți și Fălești, Markel, și a fost expediată tuturor celor 136 de biserici și cinci mănăstiri din această eparhie.

(Episcopul de Bălți, Markel)

„Votanților legii distrugătoare de suflet, numită Convenția Europeană, li se interzice sfânta împărtășanie în toate eparhiile din Bălți și Fălești până în 2022. Ca să fie mai lesne de înțeles intențiile noastre, vin cu o notă explicativă. În cazul în care cineva dintre cei vizați de acest al nostru decret, conștient tăinuindu-și numele, vor neglija binecuvântarea noastră, vor cădea benevol sub incidența severă a canoanelor bisericești”.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și-a exprimat anterior îngrijorarea față de ratificarea de Parlament, în primă lectură, a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Președintele Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata