Patru copii au căzut într-un lac îngheţat și au fost duși în stop cardiac la spital. Salvatorii, în căutarea altor două persoane

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare, relatează Digi24. Copiii au fost scoși din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Potrivit martorilor, ei se jucau pe gheaţa unui lac îngheţat şi au căzut în apă.

„Copiii au fost scoşi din apă, au fost început imediat protocoalele de resuscitare de către pompieri şi paramedici”, a declarat şeful pompierilor locali, Richard Stanton, într-o conferinţă de presă duminică seară.

Copiii erau în stop cardiac, ei fiind duşi la două spitale din Birmingham. Nu au fost precizate sexul şi vârsta copiilor şi nici timpul cât au stat în apă înainte de a fi salvaţi.

Bilanţul ar putea fi și mai dramatic, deoarece poliţiştii au anunțat că, la sosirea la faţa locului, li s-a spus că „până la şase persoane” au căzut în apă.

„După ce i-am salvat pe cei patru copii, am continuat căutările pentru a verifica dacă mai erau alte persoane în apă”, a spus Richard Stanton.

O echipă de salvare va continua căutarea peste noapte. Dar, „având în vedere temperatura în apă, vârsta celor care au intrat în apă şi timpul petrecut în ea, nu mai este vorba de o operaţiune de salvare”, ci mai degrabă de recuperarea potenţialelor corpuri, a spus el.

Un poliţist detaşat la faţa locului a fost dus şi el la spital după ce a suferit o uşoară hipotermie, a precizat şeful pompierilor în conferinţa de presă.

Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata