Patru funcționari ruși, apropiați ai lui Putin, sancționați de Uniunea Europeană

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au ajuns la un acord minim pentru a pregăti noi sancțiuni împotriva Rusiei. Cei responsabili pentru diplomație au decis să sancționeze doar patru înalți oficiali ruși pentru procesul intentat liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi.

Miniștrii urmau să discute posibile întâlniri la o ședință condusă de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate Josep Borrell. Borrell a fost recent într-o călătorie foarte complicată la Moscova. Unii europarlamentari au cerut demisia acestuia din cauza „umilinței” suferite de Europa.

Un prim consens la nivelul UE, care vine la o lună după ce Alexei Navalnîi a fost închis. Liderul opoziției ruse ceruse pedepsirea funcționarilor apropiați ai președintelui Putin.

Cei 27 au expus un nou sistem de sancțiuni împotriva liderilor și cercurilor de putere din statele responsabile pentru încălcarea drepturilor omului, care ar include interzicerea vizelor și înghețarea activelor pe care cei afectați le dețin în UE.

Rușii responsabili de „arestarea, condamnarea și persecuția” liderului opoziției Alexei Navalni vor fi sancționați de UE în prima utilizare a așa-numitei legi europene Magnitsky.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata