Patru tineri de origine afro-asiatică, depistați la malul Prutului

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au prevenit o tentativă de trecere clandestină a frontierei de stat de către patru tineri de origine afro-asiatică. Străinii au fost reținuți în timp ce încercau să ajungă în România, prin înot râul Prut. 

Astăzi, 16 august 2023, în jurul orei 04:00, pe direcția localităților Zârnești – Rogojeni patrula Poliției de Frontieră a observat patru persoane care înaintau spre râul Prut. În monitorizarea acțiunilor și identificarea exactă a locației, după o încercare de a fugi și să se ascundă în vegetație, polițiștii de frontieră au utilizat drona și sistemul de termoviziune.

Fiind stabilită clar intenția de a trece ilegal frontiera de stat, la fața locului patrula mobilă, în componență cu patrupedul de serviciu Iasco, a intervenit operativ cu reținerea persoanelor.

Din cercetările primare, au fost legitimați doi cetățeni ai Republicii Burundi, un cetățean al Republicii Federale Democratice Etiopia și un cetățean al Republicii Arabe Siria, cu vârste cuprinse între  20 și 33 de ani. Toți aveau domiciliu temporar la Chișinău.

În fapt, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Persoanele vor fi transmise la Inspectoratul General pentru Migrație, în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata