Pavel Filip a depus denunț la Procuratură

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, anunță că a depus un denunț la Procuratura Generală pe cazul celor 16 deputați care au părăsit fracțiunea de la începutul acestui an. Filip spune că ar avea mai multe informații despre cum, cine și când au propus colegilor săi, unii dintre ei foști-colegi, să adere la altă formațiune. Declarațiile au fost făcute aseară, la o emisiune de la postul TV8.

„Eu am depus denunț. Există nu un singur denunț. O să vedem care sunt consecințele. Știm că e pornită cauză penală. Eu cunosc de la primele persoane, de la colegii noștri din fracțiune, cine i-a vizitat, când și ce li s-a propus. În marea majoritate a cazurilor, cu părere de rău, se acționează inteligent, prin rude, prieteni apropiați. Acționează prin terțe persoane. Evident, toți sunt foarte și foarte atenți”.

Filip spune că nu știe exact cum au primit banii cei care au plecat din PD, însă afirmă că are informații despre tentativa de recrutare a unei colege de-ale sale. Miza, declară Filip, un milion de euro.

„Știu de la cei care nu au acceptat. Știu de la cei care au fost invitați la întâlnire, la întrevederi, pornind de la discuția „voi sunteți pro-români, pro-occidentali”, dar stați într-o coaliție cu socialiștii și finalizându-se cu scrierea cifrei de un milion de dolari. Asta a făcut-o domnul Cebotari uneia dintre colegele noastre. Uite, dacă vii în Pro Moldova, o să primești această sumă de bani”.

Nu mai puțin de 14 deputați, după scrutinul din februarie, 2019, au plecat din Partidul Democrat, în timp ce alți doi, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, au ales să adere la Partidul Șor. Cele două formațiuni au acum împreună 20 de deputați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata