Pe scurt, declarațiile lui Stoianoglo de astăzi: Viorel Morari, ONG-uri și corpuri diplomatice acreditate la Chișinău

Stoianoglo spune că împotriva sa se duce o campanie de denigrare, care a fost alimentată cu informații de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, trimise și vociferată de ONG-uri precum IPRE, Freedom House, Centrul de Resurse Juridice și altele, finanțate de Konrad Adenauer – organizație-partener al Președinției; Fundația Soros Moldova, Uniunea Europeană etc.

Stoianogo spune că a aflat despre asta după ce telefonul lui Viorel Morari a fost decodat de către Europol, iar acolo au fost găsite discuții ale lui Morari cu Vladislav Gribincea (director CRJ), Peter Michalko (șeful Delegației UE în Moldova), V. Gavriliță (fost consilier Maia Sandu în Guvern): Am reușit să descrifrăm și să decodăm corespondența cu ajutorul Europol de pe unul dintre telefoanele lui Viorel Morari. Am obținut date despre cum a manipulat opinia publoică. Se vede cum puterea vede PG și ce fel de procuror s-a dorit. În septembrie 2019 fiind restabilit în PA Viorel Morari s-a aflat în comunicare strânsă cu puterea, lucru incompatibil cu statul său. În corespondeța cu V. Gavriliță, V. Morari expediază un proiect de discreditare a unui candidat – Viorel Soltan. Ulterior, acesta sugerează modificări, iar Morari le face și le transmite la Guvern, secretarului general al Guvernului. Pretinsul compromat a ajuns la șeful PA de la șefa aparatului Procurorului General, pe care am eliberat-o din sistem, care a fost angajată ulterior în secretariatul comisiei de ancheta Laundromat.

Stoianoglo: Morari îi sugera consilierului Gavriliță despre cum se poate de plasat toată vina de eliberarea lui Filat pe socialiști.

Stoianoglo: Morari ținea legătură cu Vlad Gribincea de la CRJ și îi raporta despre remanierile operate de Procurorul General. Gribincea i-ar fi organizat lui Morari o întâlnire cu vreo 10 ONG-iști, interesați de situația din PA, la sediul IPRE.

Stoianoglo: Este suficient să deschidem lista donatorilor IPRE și devine limpede cine stă în umbră: Fundația Konrad Adenauer – organizație-partener al Președinției; Fundația Soros Moldova, Uniunea Europeană etc.

Stoianoglo: Cei care pretind a fi experți independenți, juriști de top, influenceri și formatori de opinie, presă independentă, în realitate, sunt străini elementarelor valori morale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata