Pentru prima dată în acest an, motorina se ieftinește un pic

Pentru prima dată în acest an, motorina se ieftinește un pic. Nu și benzina, care va și mâine mai scumpă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru vineri.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 25,11 de lei, cu 6 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 23,03 de lei pentru un litru, în scădere cu 4 bani.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 04,03 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 07,40 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată o creștere tot mai accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere. Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la conflictele generate în Orientul Mijlociu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata