Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru au fost sancționați prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliție

Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru au fost sancționați prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, transmite Poliția R. Moldova.

Trei dintre polițiștii sancționați sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de poliție a mun. Chișinău, iar unul este angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Menționăm că la 17 iulie, Direcția Inspectare Efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în privința a șase angajați ai Poliției, care la 15 iulie au fost implicați într-o altercație pe teritoriul unei zone de odihnă din Suruceni.

Astfel, în cadrul anchetei de serviciu s-a stabilit că polițiștii au admis acțiuni improprii statutului de polițist, care au defăimat imaginea și prestigiul funcției și a instituției din care fac parte, precum și nesesizarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție cu privire la circumstanțe.

Reiterăm, conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care conștient sau nu afectează imaginea Poliției și a fiecărui polițist, chiar și dacă acțiunile acestora au loc în afara serviciului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata