Permis de conducere fals, procurat cu 200 de euro, descoperit la frontiera Leușeni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost depistat un conațional care și-a cumpărat permisul de conducere falsificat cu 200 de euro. Cetățeanul s-a prezentat pe sensul de ieșire din Moldova, la volanul mașinii personale. 

Astăzi, 25 septembrie 2022, în jurul orei 03:00 printre călătorii aflați pentru procedurile de control al trecerii frontierei de stat, a fost identificat șoferul de 28 de ani, deținător al dublei cetățenii (RM/RO). Conform analizei de risc, inspectorul de la linie a supus tânărul unui control adițional. Ca urmare, în portmoneul personal era dosit un permis de conducere care ar fi eliberat de către autoritățile moldovenești. Cercetarea amănunțită a documentului a rezultat cu identificarea indicilor clari de falsificare.

La audieri, șoferul nu a ascuns faptul că este un document falsificat, deoarece l-a obținut pe căi ilegale, încă de acum un an când permisul original i-a fost suspendat. Din declarații s-a aflat că întâmplător fiind martorul unor discuții cu cineva care și-a perfectat permisul fals, a intervenit și contra sumei de 200 euro și-a achiziționat și el documentul în cauză.

Deși avea și permisul de conducere românesc valabil, tânărul a luat decizia de a-și întrerupe deplasarea spre România, întorcându-se în Moldova.

Cazul în continuare se documentează, permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei judiciare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata