Peste 13 400 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 13456 de persoane, dintre care 1219 copii, transmite Moldpres.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea ajutorului medical prespitalicesc, 5439 de pacienți, dintre care 1219 copii au fost transportați la spitale pentru investigații și tratament.

Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 3012 urgențe cardiologice, inclusiv 44 de cazuri de sindrom coronarian acut; 1882 de patologii neurologice, inclusiv 226 de cazuri de accidente vasculare cerebrale; 1754 de urgențe respiratorii, dintre care 761 de solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA); 1317 urgențe traumatologice și 172 de urgențe infecțioase.

Tot în ultima săptămână, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 71 de persoane, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 59 de pacienți, inclusiv 11 copii au fost transportați la spital.

În aceeași perioadă au mai fost înregistrate 54 de solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat ajutor medical prespitalicesc la 19 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente, la 13 persoane cu intoxicație cu ciuperci și la cinci persoane care s-au intoxicat cu dioxid și monoxid de carbon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata