Peste 13 mii de contracte de locațiune, înregistrate la Fisc în șapte luni ale anului curent

În șapte luni ale anului curent, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au fost înregistrate 13 303 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 24,8% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Astfel, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 39% în șapte luni ale anului 2023 și constituie 30,4 milioane de lei (1,5 mln de euro).

Totodată, ca rezultat al acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie – iulie 2023 au fost identificate 1 475 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 271 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 639,8 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 49,9 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 23,9 mii de lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata