Peste 1,4 miliarde de lei vor fi repartizate pentru întreținerea și reparația drumurilor naționale în 2023

Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023, în valoare de 1,48 miliarde lei, a fost aprobat astăzi în ședința Cabinetului de miniștri.

„Pentru anul 2023, pentru Fondul rutier a fost dispusă o alocare a mijloacelor financiare de 1,48 miliarde lei, ceea ce necesită întreținerea și reparația drumurilor publice naționale cu o lungime totală de 5.951 de km, aflați în administrarea Ministerului”, a spus Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, se propune repartizarea acestora în limitele concrete pe obiective şi categorii de lucrări repartizate în 12 capitole de cheltuieli.

Din volumul total al mijloacelor financiare, peste 820 de mii de lei se preconizează a fi utilizate pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale, iar circa 534 de mii de lei pentru executarea lucrărilor de reparație capitală a drumurilor și construcțiilor inginerești.

Totodată, noul ministru al Infrastructurii a precizat că urmează a fi executate lucrări la 20 de obiecte, dintre care 13 obiecte sunt de tranziție și șapte obiective noi, care au fost selectate prin intermediul sistemului multicriterial de gestionare a activelor rutiere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata