Peste 19 000 de cetățeni au părăsit Republica Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 38 343 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 19 898 traversări persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 22 991, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 15 352.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 20 220 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 11 722 treceri și alte 6 401 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 7 521 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 6 401 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 319 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 358 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 2 701 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 058 treceri, dintre care 5 109 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 257 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei și a lipsei energiei electrice pe partea ucraineană, PTF Clocușna-Sokireanî, PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, PTF Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț, PTF Cișmichioi-Dolinscoe, PTF Vulcănești-Vinogradovka, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Săiți-Lesnoe sunt cu activitatea sistată.

În aceste circumstanțe, Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a frontierei din proximitate.

Totodată, amintim că prin punctele de trecere din zona de sud a țării, a căror activitate este sistată, se permite traversarea spre țara de origine pietonilor de cetățenie moldoveană și ucraineană.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata