Peste 2.400 de laptopuri vor fi donate elevilor din diferite raioane ale țării

Ministerul Educației sare, din nou, în ajutorul elevilor din țară. Astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Guvern, autoritățile au distribuit primul lot de laptopuri din totalul de zece mii, achiziționate în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova, sprijinit de Banca Mondială.

Prezent la eveniment, Aureliu Ciocoi a declarat că acest moment este pe cât de important, pe atât de necesar, ținând cont de faptul că COVID-19 a luat prin surprindere procesul educaționaț, digitalizându-l într-un timp foarte scurt.

(Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar al Moldovei)

„Este un prim lot, dacă pot să mă exprim așa, care vine să susțină la modul practic elevii din sistemul de învățământ din Republica Moldova cu gadgeturile necesare pentru a-și conitnua studiile în regim online atât de necesar în situația în care suntem, în confruntarea direct cu această pandemie.”

(Aureliu Ciocoi, prim-ministrul interimar al Moldovei)

Tânăra generație are nevoie urgență de asemenea mișcări, pentru că de ea depinde viitorul țării, mai crede prim-ministrul.

„Avem nevoie absolută, stringentă de investiții în intelect. Avem nevoie de investiții în materia cenușie a tinerii generații, a generațiilor care foarte curând vor prelua pârghiile acestei țări și este de responsabilitatea naostră să asigurăm că generațiile care vor veni după noi vor fi mai inteligente, mai bine pregătite decât suntem noi. ”

Lucru recunoscut și de Lilia Pogolșa, care, în context, a mai adăugat că în continuare toții elevii vor avea acces la tehnica digitalizată.

(Lilia Pogolșa, ministrul Educației)

„Cele zece mii de calculatoare, care au fost cumpărate datorită surselor venite de la Banca Mondială vor fi distribuite, începând cu ziua de astăzi – 2.400 în raioanele țării și săptămâna viitoare – 7.600. Astfel, putem spune că toți elevii de la treapta gimnazială și liceală vor fi asigurați cu tehnică de calcul pentru a avea acces la o educație de calitate.”

Pentru calculatoarele din lotul proiectului finanțat de Banca Mondială au fost alocați 3,5 milioane de dolari. Prima parte de laptopuri va fi distribuită în raioanele țării azi, iar restul – în săptămâna următoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata