Peste 230 de angajați ai poliției, cercetați penal pentru fapte de corupție, în 2020

Pe parcursul anului trecut, 156 de colaboratori ai poliției au fost cercetați în cadrul a 104 cauze penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Și Centrul Național Anticorupție a avut anul trecut în gestiune 55 de cauze penale pornite în privința a 80 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, notează IPN.

Procuratura Anticorupție menționează că, din cele 104 cauze penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, 11 cauze au fost expediate în instanța de judecată, 15 polițiști fiind învinuiți de infracțiuni precum – corupere pasivă, corupere activă și trafic de influență. 36 de cauze, în care erau vizați 83 de colaboratori MAI, au fost clasate, conform Codului de Procedură Penală, pe motiv că fapta nu a întrunit elementele infracțiunii. Două cauze penale, în privința a doi angajați MAI, au fost suspendate. Iar 21 de cauze penale au fost conexate la alte dosare penale și transmise după competență.

Din cele 55 de cauze penale gestionate CNA, 17 cauze au fost expediate în instanța de judecată. În acestea, 20 de colaboratori MAI au fost învinuiți de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență, precum și escrocherie și delapidarea averii străine. Alte 19 cauze penale, în privința a 23 de colaboratori ai MAI, au fost  clasate. Conexate la alte dosare penale au fost patru cauze penale și transmise după competență opt cauze penale, iar celelalte erau restante la sfârșitul anului 2020.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata