Peste 400 de lucrători medicali, decorați de Dodon

Peste 400 de lucrători medicali, care au fost decorați în luna iunie, cu prilejul sărbătorii profesionale, au fost decorați de către președintele Igor Dodon.

Ordinele și medaliile au fost conferite în semn de profundă gratitudine pentru muncă îndelungată și în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în domeniul medical, potrivit unei declarații a președintelui.

„În pofida la situația dificilă, eu consider că sistemul medical a făcut față. Unele țări cu sisteme medicale mult mai dezvoltate au înregistrat mult mai multe pierderi de vieți omenești, dacă e să raportăm la numărul de infectați”

De la 1 septembrie, peste 4500 de persoane din sistemul medical beneficiază de o majorare salarială de 30%. De această majorare beneficiază cadrele medicale din instituțiile și subdiviziunile medicale finanțate din bugetul de stat și din bugetele locale.

Guvernul anunța anterior că salariile pentru personalul medical vor fi dublate. Etapele sunt clare: cu 30% la 1 septembrie, cu 30% la 1 ianuarie, 2021, și cu 40% de la 1 iulie, 2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata