Peste 80 milioane de dolari au fost transferate către Rusia: Moldovagaz a plătit Gazprom-ului datoria și avansul

Compania Moldovagaz a plătit Gazprom-ului datoria pe care o avea pentru luna septembrie. Acest fapt a fost anunțat de către șeful companiei, Vadim Ceban, într-o postare pe canalul său de Telegram.

În același timp, acesta a dezvăluit că a fost plătit și avansul pentru luna octombrie în sumă de 27,4 milioane de dolari.

„Cu asistența Guvernului Republicii Moldova, SA Moldovagaz a transferat 53,5 milioane USD către PJSC Gazprom pentru livrările de gaze naturale din septembrie. De asemenea, compania a transferat furnizorului 27,4 milioane de dolari ca avans în valoare de 50% din plata totală pentru livrările din octombrie.”, a scris Vadim Ceban.
Amintim că, printr-o dispoziție a CSE, compania „Energocom” a acordat către SA „Moldovagaz” un împrumut de circa un miliard de lei pentru pentru achitarea gazelor naturale.

Conform deciziei CSE, garanția reală pentru restituirea împrumutului și plata dobânzii este gajarea, în favoarea SA „Energocom”, a părții sociale de 100% deținute de SA „Moldovagaz” în capitalul social al SRL „Moldovatransgaz” și totalitatea activelor mobiliare care fac parte din rețeaua de transport a gazelor naturale (reţelele de transport, echipamentul, instalaţiile şi alte mijloace fixe aferente), fără acordul acționarilor „Moldovagaz”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata