Peste o mie de ucraineni au fost angajați în Republica Moldova. Ce profesii au ales

Peste 1.000 de cetățeni ucraineni, care s-au refugiat în Republica Moldova și care au dorit să se angajeze oficial în câmpul munci de la noi, au primit câte o șansă din partea angajatorilor moldoveni. Potrivit ANOFM, în ultimele 13 luni, au fost deja angajați cu acte în regulă 1.018 ucraineni, dintre care: 739 de femei și 279 de bărbați.

Cei mai mulți dintre aceștia, 770, și-au găsit de lucru în Chișinău.  Capitala este urmată de UTA Găgăuzia și municipiul Bălți.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii sau meserii: programator, inginer, vânzător, bucătar, medic, educator, infirmieră, manager diverse domenii sau operator introducere date.

De la începutul anului curent, circa 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1.950 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. De asemenea, peste 32 de ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale ANOFM pentru a primi suport la angajare.

În prezent, Republica Moldova găzduiește aproximativ 100.000 de refugiați ucraineni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata