Peter Michalko, la final de mandat. Janis Mazeiks va fi noul Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

Janis Mazeiks va fi noul Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

Acesta vine în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni.

Trei ani a fost Reprezentantul Permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. Apoi, revenit în centrală, a fost șeful departamentului organizației internaționale și drepturile omului.

În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă.

Din 2007 până în 2011 a fost ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lîngă ONU la Geneva, iar în 2013 -2018 ambasador, Reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU, la New York.

În prezent, Janis Mazeiks este Subsecretar de stat – Director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Michalko a fost numit în 2017, când era ambasador al Slovaciei în Grecia, în calitate de succesor la șefia delegației UE în Republica Moldova. Michalko și-a făcut studiile la MGIMO, cunoaște limbile rusă și română și are o vastă carieră diplomatică, atât în Republica Slovacă, cât și în spațiul UE.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata