Petrenco, după ce Procuratura a renunțat la învinuirile împotriva sa și a grupului său: „Judecătorii și procurorii care au fabricat dosarul politic să achite compensația”

Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului prin care a dat dreptate grupului Petrenco, recunoscut vinovat de instanța de judecată de la Chișinău de organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din fața Procuraturii Generale, în toamna anului 2015, este una corectă, întârziată, însă în, același timp, dură față de Republica Moldova, susține Grigore Petrenco, potrivit realitatea.md.

Declarația aparține lui Grigore Petrenco, expusă într-o conferință de presă.

Petrenco susține că scuzele PG sunt întârziate, iar cei care au fabricat dosarul trebuie să fie anunțați public și pedepsiți.

„Suntem mulțumiți de această hotărâre a CtEDO, este una dură față de Republica Moldova… Colegii mei au pregătit lista persoanelor, procurorilor, și nu doar, care au fabricat acest dosar politic… Ne vom adresa la Procuratură, evident, ca să fie investigate acțiunile procurorilor, și nu doar. Să fie lipsiți de dreptul de a mai activa în sistem”, a declarat Petrenco.

La conferință a participat și activistul Pavel Grigorciuc, unul din membrii Grupului Petrenco. Acesta spune că în jur de 30 de persoane, procurori și judecători, trebuie să achite din propriul buzunar compensația anunțată de CtEDO, ci nu statul.

„Judecătorii și procurorii implicați în acest dosar politic nu mai trebuie să activeze în sistem. Mă adresez autorităților, trebuie de luat măsuri, inclusiv în cazul altor dosare, dosare care vin de pe timpurile lui Plahotniuc. Judecătorii și procurorii care au fabricat dosarul să achite compensația nouă, nu statul. Au fost implicați peste 50 de oameni din cadrul Poliției Naționale. Nu mai vorbim despre implicarea lui Alexandru Pînzari, Gheorghe Cavcaliuc, Dorin Damir, și etc., oameni care au slujit lui Plahotniuc”, a declarat Grigorciuc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata