Piața metalelor din Moldova, una „ruginită”

Business-ul cu fier este unul dintre cele mai dure din Moldova, lucru sesizat astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă, și de către Ion Drăniceru, președintele Asociației  Patronale moldoveneasca de Reciclare și Colectare a metalelor feroase si neferoase, care, în context, a declarat că are toate motivele să creadă că în dosarul „Metalferos” se merge pe scenariul arestare, blocare sau faliment.

Potrivit lui, la baza acestui dosar, intentat împotriva colegilor săi, stau anume declarațiile fondatorului companiilor „Sofilarex” și „Sofilarex Plus”, Valentin Eșanu.

„Această persoană care în fiecare an comite infracțiuni grave, care are datorii enorme la bugetul de stat este declarat în calitate de marton principal pe un dosar de rezonanță. Valentin Eșanu a fost exonerat de răspundere penală în toate dosarele în care există probe concrete despre vinovăția sa.”

Totodată, Ion Drăniceru a declarat că o vină aparte o au și procurorii inconștient continuă să facă jocul celor care vor să preia controlul asupra acestui segment de piață, prin intimidările și persecutările concurenților.

„Viceversa. Pe cazul „Metalferos”, Procuratura înaintează fără învinuire, fără a avea la bază vreun control fiscal al Organelor Fiscale de stat. Noi, membri ai asociației, în continuare ne exprimă nedumerirea în raport cu poziția Procuraturii Generale. Și anume, în raport cu situația de pe această piață a deșeurilor de metale feroase și neferoase.”

Pe scurt, Procuratura continuă să facă jocului lui Valentin Eșanu, cel care, prin acțiunile sale din perioada 2013-2017, a prejudiciat bugetul de stat cu circa 12 milioane de lei, potrivit constatărilor organelor fiscale, a conchis Ion Drăniceru.

Cei vizați încă nu au reacționat la cele declarate de către Drăniceru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata