Pierderile Ucrainei din războiul început de Rusia depășesc 1 trilion de dolari

Pierderile Ucrainei în urma agresiunii militare pe scară largă a Rusiei, ținând cont de distrugerea deja cauzată infrastructurii și economiei, precum și pierderile viitoare în anii următori, depășesc 1 trilion de dolari.

Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul Denys Shmyhal într-un interviu acordat Interfax-Ucraina. Shmyhal a remarcat că calculul este încă prelimiar, dar prejudiciul este structurat.

„Pierderile calculate indirect, luând în considerare pierderile din anii următori, se ridică la mai mult de un trilion de dolari”, a spus el.

Potrivit acestuia, prima sa componentă sunt pierderile directe de infrastructură. „Aceasta este ceea ce am pierdut ca urmare a distrugerii directe – poduri, drumuri, locuințe, clădiri, dar aceste cifre cresc în fiecare zi. Acum, estimarea noastră este de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Dacă luăm în considerare infrastructura militară și alte cheltuieli civile, atunci – mai mult de 270 de miliarde de dolari”, a explicat el.

Premierul a precizat că a fost creat un registru al bunurilor pierdute pentru un calcul detaliat, o parte din acesta va funcționa prin Diia, iar fiecare persoană va putea înregistra pierderile cauzate gospodăriei sale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata