Platforma DA a semnat moțiunea de cenzură

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au definitivat și semnat proiectul moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului condus de Ion Chicu. Imagini video de la întrunirea în ședință a membrilor formațiunii au fost publicate de către Andrei Năstase. Cei din Platformă spun că, pentru colectarea celor 26 de semnături, PPDA se va adresa colegilor din blocul ACUM – Partidul Acțiune și Solidaritate, cerându-le să semneze până joi. De asemenea, el spune că inițiativa va fi susținută și de Ion Groza și Octavian Țîcu.

„Noi reiterăm poziția noastră. Vrem să semnăm această moțiune de cenzură doar cu colegii noștri de la fostul bloc ACUM, colegii noștri de la PAS. Cu domnul Groza, care a aderat recent, avem 27 de semnături. Din câte înțeleg, va semna această moțiune și Octavian Țîcu. Este foarte important. Apelul fracțiunii noastre către colegii noștri de la PAS este să vină și să semneze până joi”.

De partea cealaltă, cei din PAS nu se grăbesc cu luarea unei decizii. Membrii formațiunii susțin în continuare că vor lua o decizie referitoare la acest subiect la Consiliul Național Politic al formațiunii, care va avea loc abia sâmbătă.

Socialiștii au intrat și ei pe fir. Deputatul Grigore Novac a comentat, într-o postare pe Facebook, decizia Platformei DA, afirmând că știe foarte bine despre faptul „că Andrei Năstase vrea să devină premier”, însă, spune Novac, trebuie să aibă grijă la alte două nume de lângă el: Alexandru Slusari și Igor Munteanu.

Novac mai sugerează că Maia Sandu nu este de acord cu numirea lui Andrei Năstase în funcția de premier.

Pentru înregistrarea moțiunii de cenzură în Parlament este nevoie de votul a 26 de deputați. Pentru ca aceasta să treacă însă, adică să fie demis Guvernul, este nevoie de votul a cel puțin 51 de parlamentari, un număr pe care, deocamdată, opoziția parlamentară nu îl are.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata