Platforma DA anunță un protest la Curtea de Apel. Membrii formațiunii vorbesc despre o nouă victorie la Curtea Constituțională

Platforma DA anunță pentru mâine un protest la Curtea de Apel Chișinău, potrivit liderului Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, care a susținut o conferință de presă.

Potrivit organizatorilor, manifestanții vor protesta împotriva corupției din justiție, care, potrivit lor, s-a demonstrat în cazurile diaspora și Transnistria, după ce Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă 150 de secții de votare în afara țării, nu 191, cum a recomandat Ministerul de Externe.

(Andrei Năstase, liderul Platformei DA)

„Anunțăm, pe această cale, că, mâine, la 12:00, la Curtea de Apel, Platforma Demnitate și Adevăr organizează un protest împotriva corupției din justiție, care s-a demonstrat în cazul diaspora și cazul Transnistria”.

Amintim, magistrații de la Curtea de Apel au examinat recursuri împotriva deciziilor Comisiei Electorale Centrale, care au decis să deschidă inițial 139 de secții de votare în străinătate, deciziei modificată ulterior, ajungându-se la 150 de secții. Platforma DA a solicitat ca CEC și Ministerul de Externe să deschidă un număr suficient de secții de votare în străinătate.

Împotriva celor care au luat o decizie ilegală privind secțiile de votare din diaspora și din regiunea transnistreană Platforma DA a depus o plângere penală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata