Platforma DA, despre majorarea vârstei de pensionare: „Astfel de practici, când se vota la miezul nopții, erau practicate de Partidul Democrat”

Platforma DA cere guvernării „să nu se grăbească cu majorarea vârstei de pensinare din anul viitor”. Membrii formațiunii spun că legea a fost votată cu mari abateri de la normă, fiind evitate consultările publice, chiar dacă cei de la guvernare au promis acest lucru. Un apel în acest sens a fost făcut de ex-deputatul PPDA, Liviu Vovc.

Vovc spune că este inadmisibil ca votarea acestor proiecte de lege să fie făcute cu ocolirea procedurilor de elaborare a legilor.

(Liviu Vovc, membru PPDA)

„Este grav că bugetul asigurărilor sociale a apărut pe ordinea de zi a Guvernului cu doar o oră înainte de ședința Guvernului, iar formula de indexare care era prevăzută în acest proiect nici nu exista. Platforma DA insistă ca toate proiectele legislative să fie discutate transparent, în cadul unor audieri publice”.

Platforma DA îi îndeamnă pe cei din PAS să nu meargă pe urmele Partidului Democrat, iar majorarea vârstei de pensionare trebuie făcută în strictă concordantă cu situația reală a țării.

(Liviu Vovc, membru PPDA)

„Platforma DA propune guvernării să nu se grăbească cu majorarea vârstei de pensionare pentru anul viitor. Suntem conștienți că proiectul Socialiștilor și al celor din Șor a fost votat cu grave încălcări ale Constituției, dar să revenim la modalitatea proiectului celor din PD din 2017 tot nu este o soluție”.

Potrivit datelor, pentru anul 2020, vârsta medie de viață a vost 69,8 ani, cu 1,1 ani mai puțin decât în 2019, un indiciu mult mai mic comparativ cu țările dezvoltate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata