Platforma DA nu vrea anticipate, ci formarea unui guvern

Platforma DA este pregătită să vină la guvernare, însă nu vrea alegeri parlamentare anticipate. Mai mult, formațiunea este gata să se așeze la masa de discuții cu alte partide, în vederea demiterii actualului guvern și constituirea altuia. Declarațiile au fost făcute astăzi, într-o conferință de presă, de către reprezentanții partidului, care spune că soluția alegerilor anticipate nu este tocmai bună, mai ales în această situație.

„Sunt foarte multe speculații legate de demisia Guvernului și alegerile anticipate. Cuiva îi pare că se poate din beciul de la Condrița de anunțat alegerile anticipate sau de anunțat din oficiul de partid. Haideți să spunem lucrurile așa cum sunt, adică juridic, pentru că aud câteodată că cel mai prost lucru pe care să-l facem este să dăm jos acest guvern și să ducem țara în haos. Noi suntem de acord cu asta”.

Cei de la Platformă sunt gata să guverneze, spune Andrei Năstase, care afirmă că formațiunea sa este gata să discute cu alte partide privind identificarea unei noi soluții, după propunerile repetate ale lui Igor Dodon.

„Suntem dispuși, pe o platformă parlamentară, să discutăm oferta noastră cu toți deputații din Parlament. Întotdeauna am vorbit despre un consens politic național în ceea ce privește interesul public, interesul cetățeanului și, în continuare, vom aborda lucrurile anume așa. Este nevoie de responsabilitate. Apelul nostru a fost făcut la conștiința tuturor deputaților”.

Năstase a venit și cu înțepături către colegii din opoziție.

„Noi îndemnăm oamenii să trăiască din adevăr, din realități, să vadă cu adevărat ce scrie Legea, ce scrie Constituția și să nu se lase influențați de tot felul de deontologi contextuali sau de politicieni de „mucava” care au ales de fiecare dată să stea pe tușă și să aștepte să le vină mură-n gură”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata