Platon se amuză pe seama procurorilor

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, nu se va prezenta săptămâna viitoare la Procuratura Anticorupție, acolo unde este așteptat pentru a se înainta învinuirea pentru preluarea acțiunilor unei bănci comerciale de la noi, prin atac raider. Dimpotrivă, Platon, care a fugit din țară în luna iulie, și care a fost surprins pe străzile unui cartier de lux din Londra, le cere procurorilor să vină în Marea Britanie, pentru ca să se pronunța instanțele britanice. 

Declarațiile au fost făcute de Veaceslav Platon pentru jurnalistul TV8, într-o intervenție prin telefon.

„Este un dosar mai vechi din anul 2017, mi-au înaintat această învinuire când eram încă în detenție. Conducerea actuală a Procuraturii nu au găsit ceva mai deștept, dar, în principiu, nici nu pot să găsească decât să ridice dosarele de pe vremea lui Plahotniuc, care iniția zeci de dosare la comandă. Eu deja m-am încurcat în învinuirile care mi se aduc. Să vorbesc serios despre aceste dosare nu are sens. Eu sper că procurorii vor lua aceste dosare, vor veni aici în Marea Britanie, în instanța engleză și o să amuze judecătorii de pe loc cu reușitele lor. -Dumnevoastră susțineți că nu vă veți prezenta la procuratură și vreți ca procurorii să vină în Marea Britanie? -Da, să vină aici cu dosarele și o să fie evaluată activitatea procurorilor din Moldova…Îi aștep cu dosarele în Marea Britanie, să ne amuzăm împreună”, a spus Controversastul om de afaceri, Veaceslav Platon.

Platon este învinuit că în perioada anilor 2011 – 2015 ar fi intrat în posesia a 43,11 % din acțiunile băncii comerciale „Moldova – Agroindbank”, prin atac raider. Acesta este săptămâna viitoare, în 2 noiembrie, la Procuratura Anticorupție, pentru a-i fi înaintată acuzarea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata