Platon și Cavcaliuc au fost anunțați în căutare prin INTERPOL

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, dar și ex șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, au fost dați în căutare internațională prin intermediul INTERPOL de către autoritățile de la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din Moldova.

Potrivit lui Țentiu, la finele săptămânei trecute cei doi au fost anunțați în căutare de către organele de drept din R.Moldova.

„Am înaintat solicitările din partea autorităților din R.Moldova de a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a precizat Țentiu.

Veaceslav Platon a părăsit în luna iulie teritoriul Moldovei. Acesta ar fi decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău la bordul unei aeronave spre Londra. Deși figurează în mai multe dosare, Procuratura a solicitat anunțarea acestuia în căutare abia peste câteva săptămâni.

Gheorghe Cavcaliuc, la fel, a fost surprins în capitala Marii Britanii. Actualul lider al PACE și fost șef adjunct al IGP este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, după celebrul caz „Tutunaru”, cunoscut sub dosarul „zelionka”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata