Plîngău anticipează o nouă plecare din guvernul PAS. Cine s-ar pregăti să-și dea demisia

După ce ce ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu și-a dat demisia, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, anticipează o nouă plecare din garnitura guvernamentală condusă de Natalia Gavrilița.

Potrivit lui, acum mai mult ca niciodată este nevoie de calitate, de înțelegere a situației, bun simț și comunicare adecvată, ori la acest capitol încă sunt mulți miniștri codași.

Mai mult, Plîngău se arată convins că actuala guvernare are nevoie să se reinventeze, să schimbe unele fețe și să dea drumul la tensiunile acumulate în societate.

„Am vorbit despre necesitatea schimbării ministrei mediului de foarte mult timp. Acum mai mult ca niciodată este nevoie de calitate, de înțelegere a situației, bun simț și comunicare adecvată. La cest capitol încă sunt mulți miniștri codași. Guvernarea are nevoie să se reinventeze, să schimbe unele fețe și să dea drumul la tensiunile acumulate în societate. Lenea banală, lipsa de performanțe, dar și întrebări foarte serioase față de integritatea unora din administrație fac necredibile tentativele de ameliorare a situației de criză. Din păcate, sistemul este construit foarte prost. Funcția de ministru nu mai este apogeul carierei unui specialist, ci doar o banală trambulină pentru a-ți face un CV pentru granturi mari prin ONG-uri. Pentru ca unii oameni din guvern să nu stea de la 8.00 la 17.00, până trece ziua de lucru, avem nevoie să regândim sistemul de salarizare pentru funcționarii publici. A lucra la stat trebuie să fie o perspectivă atractivă pentru cetățeni, cu facilități, salariu adecvat, dar și perspectivă de a crește, fără concursuri mimate sau promovări politice.

Platforma DA pregătește un asemenea concept, fără populisme. Unica rugăminte este să fim responsabili, să nu mai dăm pomeni, ci să valorificăm pe bune modestele resurse pe care le avem ca stat.
Garnitura guvernamentală trebuie regândită și asta o spun ca un prieten, ca un om care nu vrea destabilizări sau ca forțele străine să folosească politic greșelile guvernării. A fost schimbată ministra mediului. Da, și? Toată lumea-i bucuroasă, mai puțin ministra care a luat asupra sa toate criticile asumării de către guvernare a eliberării autorizației de mediu”, a scris Dinu Plîngău pe Facebook.
În context, el a menționat că următorul demnitar care ar trebui să fie demis este Sergiu Gaibu, ministrul economiei.
„Toate argumentele le vom prezenta separat. Foarte mult sper, să nu fie nevoie de asta și să vedem în zilele următoare o demisie asumată”, a adăugat Plîngău.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata