Ploi torențiale și inundații de proporții în China: Cel puțin 11 persoane au murit și alte 27 sunt date dispărute

Este a patra zi la rând în care plouă torențial în China. Cel puţin 11 persoane au murit şi 27 sunt date dispărute. Alte câteva zeci de mii de persoane au fost evacuate, după ce un taifun a provocat inundații de proporții, informează Digi24.ro.

Râurile s-au umflat la niveluri periculoase, determinând Beijingul să folosească un rezervor de stocare a inundaţiilor pentru prima dată de când a fost construit în urmă cu 25 de ani. Zeci de mii de persoane au fost evacuate Începând de luni seară, capitala Chinei a izolat peste 100 de drumuri de munte şi a evacuat peste 52.000 de persoane din casele lor. Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit

China în ultimii ani, a slăbit pe măsură ce se deplasa spre interior, dar autorităţile au avertizat că riscurile unor noi inundaţii şi alte dezastre geologice rămân. Furtuni localizate şi vânturi puternice au fost prognozate pentru Beijing marţi, precum şi pentru oraşul vecin Tianjin şi provincia Hebei, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Mai multe linii de metrou din capitală, inclusiv trenurile din suburbiile vestice, au fost suspendate marţi.

Districtul Mentougou din vestul Beijingului a înregistrat pagube dramatice cu o zi înainte, după ce ploile torenţiale au transformat drumurile în râuri, antrenând maşini.

Beijingul a înregistrat o medie de 260 mililitri de precipitaţii, de sâmbătă până la începutul zilei de luni, rezervorul Changping Wangjiayuan înregistrând cea mai mare valoare, de 738,3 mm.

Guvernul oraşului a declarat că precipitaţiile din ultimele zile au depăşit recordurile înregistrate în urma unei furtuni puternice de acum 11 ani. În iulie 2012, Beijingul a fost lovit de cea mai puternică furtună de la fondarea Chinei moderne, oraşul primind 190,3 mm de ploaie într-o singură zi, afectând peste 1,6 milioane de persoane. La sud de Beijing, în provincia Hebei, precipitaţiile înregistrate de sâmbătă până luni la o staţie meteorologică locală au depăşit cantitatea înregistrată în mod normal pe parcursul unei jumătăţi de an, cu precipitaţii de 1.003 mm pentru cele trei zile.

Precipitaţiile în judeţul în care se află staţia sunt în medie de 605 mm pe an. Autorităţile din Hebei au deschis zone de stocare şi de deviere a apelor pentru a gestiona riscurile de inundaţii în bazinul râului Hai, unde cinci râuri converg într-o regiune aproape de mărimea Marii Britanii.

Doksuri a măturat coasta Fujian săptămâna trecută, provocând un prejudiciu economic direct de 2,06 miliarde de dolari în provincia sud-estică şi afectând aproape 2,7 milioane de persoane, cu aproape 562.000 de persoane evacuate din case şi peste 18.000 de case distruse, potrivit presei de stat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata