Podul rutier de pe strada Mihai Viteazul intră în reparație. Cât vor dura lucrările

Podul rutier de pe strada Mihai Viteazul din capitală intră în reparație. Începând cu ziua de joi, 8 septembrie, va fi inițiată procedura de sistare parțială a circulației pe pod.
Potrivit Primarului general al capitalei, Ion Ceban, urmează fi închise două benzi marginale, câte una pe sens, pentru a produce un disconfort minim pentru participanții la trafic, iar celelalte patru 4 benzi de circulație vor rămâne funcționale.
Mai mult, edilul menționează că zona urmează a fi securizată în următoarele două zile, după care vor începe intervențiile propriu-zise.
„Lucrările vor începe cu strămutarea și modernizarea rețelei de contact, dar este important de menționat că acestea nu vor afecta circulația transportului public. În paralel, în perioada menționată, se va lucra la partea inferioară a podului, în special la ranforsarea coloanelor și consolidarea fundațiilor. Ulterior, vor fi reparate toate elementele vechi ale căii podului. Învelișul asfaltic de pe toată suprafața podului, hidroizolarea cu straturile de protecție și egalizare, elementele rosturilor de dilatație, parapetul pietonal, îmbrăcămintea asfaltică de pe trotuar și blocurile de trotuar vor fi înlăturate până la grinzile suprastructurii. Grinzile vor fi reparate sau înlocuite, la necesitate. Totodată, va fi înlocuit sistemul de iluminat stradal și reparată în totalitate rețeaua de contact”, a menționat Ceban într-o postare pe o rețea de socializare.
Potrivit estimărilor, pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate 108 milioane lei și urmează a fi realizate într-o perioadă de 26 luni, conform contractului de execuție.
Podul rutier de pe str. Mihai Viteazul este o magistrală de interes sectorial, cu 6 benzi de circulație și 2 trotuare pietonale, având o lungime totală de 300 metri și lățimea de 26 metri, cu 9 deschideri (grinzi) a câte 33 metri fiecare.
Din anul 1974, de la darea în exploatare, podul nu a fost supus reparaților complexe niciodată.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata