Poliția de Frontieră are un nou șef, după plecarea lui Vasiloi din funcție

Ruslan Gălușcă a fost desemnat vineri, 29 decembrie, de Cabinetul de miniștri în funcția de șef al Poliției de Frontieră. Totul se întâmplă după ce funcția a devenit vacantă la începutul lunii noiembrie, atunci când șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia din funcție.

(Adrian Efros, ministrul de Interne)

„Propun desemnarea domnului Ruslan Gălușcă în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, începând cu data de 29 decembrie 2023. Domnul Gălușcă Ruslan activează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră începând cu anul 2009, perioadă în care a ocupat diverse funcții, inclusiv de conducere în domeniul asigurării securității frontierei de stat, combaterii imigrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, prevenirii și combaterii eficiente a migrației ilegale”.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia la începutul lui noiembrie.

Rosian Vasiloi, într-o reacție pe rețelele sociale, a declarat că „a fost cea mai dificilă perioadă din istoria Republicii Moldova”.

Se întâmpla după ce un cetățean al Republicii Azerbaidjan a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Bărbatul în vârstă de 38 de ani s-a prezentat, sâmbătă, 4 noiembrie, la controlului trecerii frontierei de stat a pasagerilor cursei aeriene „Istanbul – Chișinău”. Acesta intenționa să tranziteze teritoriul național spre statul ucrainean. În seara zilei de 5 noiembrie, polițiștii au constatat lipsa străinului din zona de securitate.

În legătură cu acest fapt, prim-ministrul Dorin Recean declarase că „acest lucru s-a întâmplat pentru că au întârziat acele măsuri de securitate și, respectiv, foarte curând va urma o demisie”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata