Polițiștii de frontieră instruiți în domeniul securității aeroportuare după practica poloneză

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au participat la un training desfășurat de către expertul în securitate al Direcției de transport din cadrul Serviciului Grăniceri al Republicii Polonia, SWO Hubert Adamski. 

În cadrul trainingului a fost realizată o prezentare privind protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul Internațional Chișinău. În acest sens, de comun cu polițiștii de frontieră de la linie s-a analizat comparativ cu practica poloneză activitatea de control al documentelor de călătorie și control de securitate, precum și verificarea bagajelor.

De asemenea, sub aspectul activității și procedurilor poloneze, expertul a vorbit despre tacticile de control în nivelul doi a persoanelor și modalitățile de abordare a angajatului Poliției de Frontieră în raport cu persoanele neautorizate la trecerea frontierei.

Menționăm că expertul polonez s-a aflat în Republica Moldova în scopul susținerii Poliției de Frontieră pe linie de identificare a aspectelor care necesită a fi fortificate în sistemul de securitate aeroportuară, dar și de transmitere a experiențelor poloneze în domeniul de referință. Concluziile și recomandările prezentate vor servi ca suport pentru completarea planului de măsuri privind consolidarea securității Aeroportului Internațional Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata