Popescu: „Numărul muncitorilor moldoveni în Rusia a scăzut. Mulți preferă să meargă în UE”

Nicu Popescu, vicepremier și ministru de externe al Republicii Moldova, a declarat că în perioada pandemiei de coronavirus, numărul muncitorilor migranți moldoveni în Rusia a scăzut din cauza faptului că aceștia au început să plece la muncă în Uniunea Europeană.

„Puțin mai mult de jumătate dintre cetățenii moldoveni care au plecat din țară la muncă se află în Uniunea Europeană și mai puțin de jumătate – în Rusia. Dar în Rusia există o mulțime de variații între anotimpuri – multă migrație sezonieră. Poate că vara erau mai mulți în Uniunea Europeană, iar iarna – poate mai puțin. Știm aproximativ, dar nu complet”, a spus el într-un interviu acordat postului de radio Echo Moskvy.

Potrivit lui Popescu, numărul cetățenilor care au plecat din Moldova pentru a lucra în Rusia și Uniunea Europeană a fost împărțit în mod egal – 50 la 50.

„Cred că au fost 600-700 de mii de cetățeni ai Moldovei. Ceea ce văd și ce am văzut conform statisticilor consulatelor noastre, din fluxul de lucru care trece prin consulatele noastre, vedem că a existat un anumit flux al populației active din Rusia către piețele Uniunii Europene în contextul pandemiei”, a spus acesta.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata