Populismele au jucat un rol definitiv pentru actuala conducere? Ion Chicu: Eșecul guvernării PAS a trezit neîncrederea oamenilor față de stat, iar această mișcare poate fi fatală pentru țară

Populismul este o mită pe care cetățenii o acceptă din partea partidelor politice și are doar un singur rezultat – trebuie să suferi următorii 4 ani dacă ai acceptat această mită. Opinia a fost exprimată de ex-Premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Morari.live difuzată în fiecare zi de joi la postul de televiziune N4 începând cu ora 21:00.

„Are o pondere enormă, mai ales dacă judecăm după ultimele alegeri parlamentare. Un partid care a venit în fața poporului cu nimic constructiv, mesajul era antagonist – ”Jos hoții” și ”30 de ani nu s-a făcut nimic”. Dar conducătorii actuali ai statului, unde au fost 30 de ani? Președintele minim 10 ani a fost mare conducător în stat, ministru, la minister, Președinte, Prim-ministru, din 30 de ani – 10 a fost”, a explicat Chicu.

Fostul premier se arată convins că pe zi ce trece, moldovenii se dezamăgesc tot mai tare în țara în care trăiesc, în speță cei care și-au legat ultima speranță de un idol precum formațiunea PAS sau Maia Sandu.

„Nu putem mai departe să continuăm cu asemenea abordări pentru că populismul și eșecul guvernării, erodează tot mai mult și mai mult, încrederea cetățenilor într-un stat. După acest eșec al guvernării PAS, această lipsă de încredere a oamenilor față de stat, că au avut o mare speranță în acest partid, poate fi fatală pentru statul nostru. De asta și pleacă oamenii. Populismul costă nu doar bani, costă și în termeni de încredere a cetățenilor în statul propriu”, a punctat Ion Chicu.

Referindu-se la situația actuală, șeful cabinetului de miniștri care a guvernat Republica Moldova din 18 februarie 2015 până la 30 iulie 2015, Chiril Gaburici, nu a exclus ca copiii săi vor alege să urmeze studiile, să locuiască și să muncească înafara țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata