Poșta ucraineană va imprima timbre cu „ce a rămas” din podul lui Vladimir Putin

Poşta ucraineană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte să imprime timbre cu efigia „Podului Crimeii” sau, mai exact, „cu ceea ce a mai rămas din el”. Şeful poştei de la Kiev, Igor Smelianski, a făcut publice ilustrațiile care vor fi imprimate pe noua serie de timbre:  un desen care prezintă explozia de pe podul Kerci şi un altul care reia o scenă celebră din filmul „Titanic”, potrivit Digi24.

„Știu că ați așteptat această postare. Cu ocazia aceste sărbători, poșta ucraineană va imprima un nou timbru cu „Podul Crimeii” sau, mai precis, cu ce a rămas din el”, a scris Smeliansky pe contul său de Facebook.

Pe timbre mai sunt ilustrată o mașină de spălat, echipament militar rusesc și o pereche de cătușe rupte, care legau peninsula Crimeea de Rusia.

Poşta ucraineană a imprimat deja timbre tematice referitoare la războiul din Ucraina pentru a celebra scufundarea crucişătorului „Moscova” şi altele care prezintă un tanc rusesc remorcat de un tractor ucrainean.

Vestea scufundării crucișătorului „Moscova” i-a făcut pe locuitorii Kievului să stea la coadă pentru a cumpăra un timbru poștal lansat în aprilie cu nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră și polițistul de frontieră care i-a transmis mesajul devenit celebru „Russian warship, go fuck yourself”. La principalul oficiu poștal s-au format cozi pentru a cumpăra timbre care îl înfățișează pe polițistul de frontieră ucrainean Roman Gribov stând sfidător în fața navei rusești.

Mii de ucraineni au așteptat atunci chiar și 5 ore la o coadă kilometrică în faţa poştei principale din Kiev, din centrul capitalei ucrainene, pentru a cumpăra timbrele care celebrau scufundarea crucişătorului Moscova. Inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a fotografiat la acea vreme cu timbrul respectiv.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata