Povestea Elenei, femeia care a fost violată 13 ore de doi militari ruși: „Vreau să mor”

Ucraina nu face excepție: și acolo violul este o armă, favorizată de călăi. ONU cere ca femeile să fie mai bine protejate, deoarece dovezile se acumulează după plecarea trupelor ruse. Violuri în grup, agresiuni sub amenințarea unei arme și violuri în fața copiilor, iar mărturiile se înmulțesc.

(Sima Bahous, directorul agenției ONU Femei)

„Auzim din ce în ce mai des despre viol și violență sexuală. Aceste acuzații trebuie investigate în mod independent pentru a se asigura dreptatea și responsabilitatea. Combinația deplasărilor masive cu prezența semnificativă a recruților, mercenarii și brutalitatea manifestată împotriva civililor ucraineni au ridicat toate steagurile roșii”.

Elena, strămutată din Herson este una dintre aceste victime: acuză doi militari ruși că au violat-o timp de 13 ore, după ce a fost urmărită.

 

„Nici nu am avut timp să închid ușa casei mele. Au venit în spatele meu. Nu am avut timp să iau telefonul, nu am avut timp să fac nimic. Pur și simplu, fără un cuvânt, m-au împins pe pat, m-au zdrobit fără un cuvânt cu pistolul lor, m-au dezbrăcat. A fost dezgustător. Repugnant. Vreau să mor”.

Vor fi deschise anchete internaționale. În Consiliul de Securitate al ONU, Rusia are un drept de veto care le poate interzice, dar Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, din care Moscova a fost recent îndepărtată, poate investiga aceste crime de război.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata