PPDA anunță că nu are de gând să facă parte din guvernul Grosu

Platforma DA rămâne împotriva unui potențial Guvern condus de ultimul candidat propus de către șeful statului la funcție de prim-ministru, Igor Grosu, respectiv niciun membru al PPDA nu va face parte din echipa guvernamentală condusă de președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate. Declarația îi aparține deputatului fracțiunii parlamentare a PPDA, Vasile Năstase și a fost făcut în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Nu am luat această decizie, dar discuțiile pe care le-am avut cu colegii noștri, noi nu vom participa la acest Guvern. -Dar de ce? -Noi am propus o formulă largă, o susținere politică foarte puternică, garantată prin care partidele respectivă să fie respectate în acest Guvern și acest Guvern să aibă foaia de parcurs pe care o vom avea.”

Motivul principal care să la baza acestei decizii este faptul că cei din PAS au plagiat ideea propusă inițial de PPDA, care avea o foaie de parcurs privind depășirea crizei și organizarea anticipatelor, mai spune Năstase.

Iar în acest sens, pentru o și mai mare claritate, deputatul PPDA i-a cerut Maiei Sandu să publice înregistrările de la consultările de la Președinție de marți.

„Îi cer oficial doamnei președinte să publice înregistrările care au fost făcute la dezbateri, pentru că acesta este un exercițiu democratic. A discutat Parlamentul cu președintele. Trebuie să vedem cu ce au venit fracțiunile. Lasă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate, ce soluții au fost date de către participanții la aceste discuții ca să ne facem o imagine generală despre ce s-a întâmplat acolo.”

Și tot aici, precizează deputatul PPDA, înaintarea candidaturii lui Igor Grosu nu a fost discutată de către Maia Sandu cu fracțiunile parlamentare.

Amintim că imediat după desemnarea lui Igor Grosu la funcție de premier, un alt deputat PPDA, Alexandru Slusari a venit cu un șir de critici la adresa șefului statului, dând astfel de înțeles că partidul pe care-l reprezintă este total împotriva unui Executiv condus de președintele interimar al PAS-ului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata