PPDA cere Guvernului Gavrilița să amâne achitarea sumei de peste 67 de milioane de lei pentru „Chișinău Arena”

PPDA cere Guvernului Gavrilița să amâne achitarea sumei de peste 67 de milioane de lei pentru „Chișinău Arena”, proiect lansat de guvernarea PDM. Un proiect care prevede acordarea acestei sume a fost pregătit de către actualul Guvern.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „În proiectul ordinii de zi a şedinÈ›ei Guvernului din 25 august, 2021, este inclusă chestiunea privind alocarea peste 67 mln lei pentru SRL Arena Naț›ională, care urmează fi achitați în calitate de următoare tranșă în cadrul unui contract dubios public-privat CU compania Summa Turizm Yatirimciligi Anonim Şirceti. Platforma DA solicită amânarea deciziei respective, întrucât aceasta poate prejudicia interesele Republicii Moldova și contribui la continuarea unei scheme criminale. Proiectul construirii Arenei Naționale fost inițiat în mare grabă în anul 2018 de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a impus Guvernului și Parlamentului, PLATFORMA DA ARENA NAȚIONALĂ 1/6”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „în situația în care pentru construcția obiectului erau suficiente 10 ha. Selectarea partenerului privat a fost una formală, în care a participat un singur pretendent În contextul evenimentelor politice ulterioare, există bănuieli rezonabile că Vladimir Plahotniuc ar avea anumite legături cU compania care a câștigat aÈa-zisul concurs și ar avea un interes direct pecuniar. Contractul de parteneriat public-priva a fost încheiat fără o expertiză minuÈioasă și prevede gajarea întregii suprafețe de 69,22 ha către partenerul privat și dreptul acestuia de a regaja acest teren. Ținând cont de acordul adiÈional, Republica Moldova PLATFORMA DA ARENA NAȚIONALĂ 3/6”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „este obligată să achite 44,5 milioane euro în 11 ani pentru construcția obiectului, dintre care peste 13 milioane deja sunt achitate. Partenerul privat a avut obligațiunea să finalizeze lucrările de construcție în 12 luni de la data demarării lucrărilor. Acest lucru nu s-a întâmplat și Procesul verbal de finalizare a Arenei Naționale nu este semnat până în prezent. După schimbarea puterii în 2019, Ministerul Economiei transmis materiale privind inițierea și implementarea proiectului Arena Națională la Procuratura Generală, care a pornit o anchetă pe marginea acestui subiect. PLATFORMA DA ARENA NAȚIONALĂ 4/6”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata