PPDA, după decizia Maiei Sandu: „Este un an pierdut pentru Moldova”

Platforma DA vine cu o reacție la anunțul Maiei Sandu privind adresarea la Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului și liderului fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, în cazul în care Înalta Curte va da aviz pozitiv, Moldova va trăi în următorii cinci luni într-o criză uriașă.

Noi considerăm că în următorii cinci luni țara va trăi într-o criză uriașă. Guvernul lui Ciocoi va fi țap ispășitor, iar Sandu și Dodon se vor certa al cui executiv este acesta. Desigur, în cazul în care Curtea Constituțională va constata circumstanțele pentru dizolvare. Cel mai probabil, acest an este pierdut pentru R.Moldova. Sperăm tare mult ca țara să nu cadă într-o prăpastie pandemică și, cel puțin, să nu existe rețineri la salarii și pensii”, a declarat parlamentarul pentru Deschide.MD.

Maia Sandu a anunțat, după consultările cu PSRM și Partidul Șor, că actualul Parlament a eșuat în învestirea unui Guvern și va cere Curții Constituționale să constate întrunirea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata