PPDA îndeamnă conducerea țării să negocieze urgent cu Gazprom noul acord privind livrarea gazelor naturale

PPDA îndeamnă conducerea țării să negocieze  urgent cu Gazprom noul acord privind livrarea gazelor naturale. Într-un comunicat al formațiunii se precizează că Moldova riscă să aibă „cea mai mare scumpire din ultimii 10 ani”.

Platforma DA consideră că guvernarea este obligată să participe la negocieri cu Gazprom, deoarece peste 35 % din acțiunile Moldova Gaz apartin Guvernului Moldovei. Astfel, în urma unor negocieri bilaterale cu prezentarea argumentelor necesare poate fi prevenită explozia prețului la gaze și creșterea tarifelor la agentul termic.

De asemenea, Platforma DA susține că la masa negocierilor cu concernul rus, controlat de Guvernul Federației Ruse, trebuie să fie adusă în discuție și datoria de aproximativ 7 miliarde de dolari a Transnistriei pentru gaz, ce include energia electrică procurată de la termocentrala transnistreană, produsă din gazul neachitat, precum și alte facilități economice pentru regiunea transnistreană, obținute în detrimentul intereselor R. Moldova.

Formațiunea noastră consideră că demnitarii implicați în negocieri trebuie să aibă de această dată, în cadrul tratativelor cu partea rusă, o poziție verticală, și nu una marcată de subordonare, așa cum s-a întâmplat în perioada guvernării lui Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata