Prăbușire drastică pe piața burselor financiare

Bursele asiatice au consemnat a doua zi de pierderi, în timp ce dolarul a crescut, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele întârzieri în planurile de stimulare a economie SUA și de posibilitatea introducerii de noi restricții în Europa.

Acțiunile din Hong Kong ale două bănci au scăzut cu mai mult de 2% fiecare, după apariția în presă a unui set de rapoarte conform cărora instituțiile financiare ar fi transferat fonduri ilicite. Cele două bănci s-au numărat printre instituțiile care au transferat în total peste 2.000 de miliarde de dolari în fonduri suspecte în decurs de aproape două decenii.

Acțiunile americane s-au prăbușit în ultimele trei săptămâni, investitorii renunțând la acțiunile companiilor din tehnologie.

JPMorgan Chase și Bank of New York Mellon, care au apărut în scandalul recent, au scăzut și ele cu 3,1%, respectiv 4,0%. Dolarul s-a apreciat, euro a rămas constant la 1,1764 dolari, iar yenul a scăzut cu un maxim de șase luni pe măsură ce dolarul a câștigat, la 104,56 unități pe dolar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata