Pregătiri pentru amenințarea din Belarus: Comandanții polonezi au trimis la graniță și lunetiști ai Brigăzii 12 Mecanizate

Oficialii guvernamentali din țările europene spun că situația de la granița cu Belarus este încă potențial periculoasă. După apariția a mii de mercenari ai  „Wagner” în Belarus, vecinele Lituania și Polonia au luat măsuri suplimentare de securitate, scrie Defence România.

Autoritățile poloneze au decis să-și întărească granițele estice, iar celelalte țări din regiune recurg la acțiuni similare. Guvernul lituanian a avertizat că, din cauza riscului unor posibile provocări din partea teroriștilor, granița cu Belarus ar putea fi complet închisă.

Vineri, 28 iulie, comandamentul polonez a arătat soldați cu arme de lunetist pe fundalul unei baricade la granița polono-belarusă. Militarii fac parte din din Brigada 12 Mecanizată, cu cartierul general la Szczecin.

„O plimbare de seară la aer curat este bună pentru sănătate. Lunetiștii sunt maeștri în recunoaștere, navigație și lucrul cu armele. Trăsăturile lor caracteristice sunt încrederea în sine și răbdarea”, se arată în descrierea fotografiei.

Acțiunea face parte din operațiunea „Bezpieczne Podlasie” /  (regiunea n.r.) „Podlasia în siguranță”, exercițiul la care participă elemente ale forțelor Brigăzii a 12-a mecanizată, și care desfășoară misiuni de aproape 3 săptămâni, pentru pregătirea răspunsului în cazul unor încercări de destabilizare a situației de la granița polono-belarusă.

Datorită mobilității mari a transportoarelor blindate pe roți Rosomak, astfel de sarcini sunt îndeplinite extrem de eficient și eficient, se arată și în comunicatul structurii militare.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata