Premierul britanic, acuzat că a participat la petreceri de ziua sa, în timpul carantinei anticovid

Poliţia din Londra a anunţat luni că anchetează cu privire la ”posibile încălcări ale regulilor împotriva covid-19” la mai multe petreceri organizate la reşedinţa premierului britanic Boris Johnson în timpul unor carantine (partugate), care se află la originea unei crize grave ce ar putea conduce la o debarcare a acestuia, relatează AFP.

Premierul britanic Boris Johnson – care a scăpat pentru moment unei moţiuni de cenzură în Partidul Conservator, şi-a sărbătorit ziua împreună cu apropiaţi, în pofida regulilor antcovid aflate atunci în vigoare, a dezvăluit luni postul de televiziune iTV, noi acuzaţii copleşitoare pentru liderul conservator, criticat deja din cauza unor petreceri la Downing Street.

Potrivit iTV, Boris Johnson a participat la această petrecere organizată de către soţia sa, Carrie, la 19 iunie 2020, după-amiaza, în prima carantină, în pofida faptului că astfel de adunări erau interzise atunci.

Până la 30 de persoane ar fi participat la petrecere, inclusiv arhitecta de interior Lulu Lytle, însărcinată să efectueze costisitoare renovare a apartamentului lui Boris Johnson de pe Downing Street, cu o finanţare controversată.

”MAI PUŢIN DE ZECE MINUTE”

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Guvernului, Boris Johnson ar fi participat ”mai puţin de zece minute” la această adunare a colaboratorilor săi.

ITV dezvăluie că prieteni de familie ai lui Johnson ar fi participat la un alt eveniment, organizat în seara lui 19 iunie, la etajul reşedinţei premierului.

Serviciile acestuia dezmint. ”Este complet fals. Conform regulilor de atunci, premierul a primit un mic nunăr de membriai familiei sale, afară, în acea seară”, afirmă Guvernul.

Boris Johnson, în vârstă de 57 de ani, acuzat cu privire la o sere de petreceri pe Downing Street în plină carantină, se confrntă cu cea mai gravă criză de la instalarea sa triumfală la putere, în 2019.

Furia provocată de aceste petreceri, care au avut loc în timp ce populaţia era obligată să-şi reducă drastic interacţiunile, a condus la o scădere a popularităţii lui Johnson în sondaje.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata